Egyszerű, gyors saláta I.
elfoglalt, fogyókúrázó anyukáknak
Ezt a salátát gyakran elkészítem, mert nagyon gyorsan össze lehet dobni, egyszerű összetevőkből áll és még laktató is. Nem kell hozzá túl sok hozzávaló mindenki a saját ízlése szerint tovább alakíthatja. Fogyókúra alatt ebédre vagy vacsorára is bátran fogyasztható és még azt is elárulom, hogyan vedd rá a gyerkőcöt, hogy Ő is megegye.
Hozzávalók:
Fél fej saláta
2 db paradicsom
2 db főtt tojás
Egy negyed kígyó uborka
Norbi Update majonéz (vagy valamilyen cukormentes majonéz)
Ha nagyobb adagot akarsz készíteni, akkor csináld meg nyugodtan az egész salátát és duplázd meg a mennyiségeket. De ha csak Te eszel belőle, akkor elég a fél. A saláta másik felét pedig tedd hűtőbe és néhány nap múlva el tudod készíteni egy kicsit másképp.
Elkészítés:
Első lépésként egy kisebb lábasban tegyél fel vizet és ha már forr, tedd bele a tojásokat, majd főzd keményre.
Mosd meg a salátát és csöpögtesd le.
Mosd meg, majd vágd fel a paradicsomokat és az uborkát tetszőleges darabokra.
A lecsöpögtetett salátát tépkedd kisebb darabokra.
A keményre főtt tojásokat pucold meg, majd darabold össze.
A hozzávalókat keverd össze egy tálban, ízlés szerint tegyél rá majonézt és már fogyaszthatod is.
Jó étvágyat!
Ha ebédre készíted akkor ehetsz még mellé valami húsfélét is, de ne rántotthúst, hanem például natúr szeletet vagy párolt csirkemellet.
Vacsorára elég maga a saláta is, ilyenkor már nem annyira célszerű húst fogyasztani. És lefekvés előtt minimum 2 órával fogyaszd el.
Hogyan vedd rá a gyerkőcöt, hogy salátát egyen…
A gyerekek általában nem szeretik a salátákat és ritkán lehet őket rávenni hogy elfogyasszák, bármilyen finom is szerinted 🙂
Nekem van egy bevált trükköm…
Az elkészült salátát tortilla lapba csavarom, teszek hozzá egy kis husit vagy sonkát és így már boldogan fogyasszák a srácok, mert különleges és nem úgy hívják, hogy saláta 🙂
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: