Diétás húsleves
Ebből a bejegyzésből megtudhatod, hogy mitől lesz fogyasztható a finom, házi húsleves a fogyókúra alatt is. Néhány apró változtatással, szinte ugyanúgy készül mint a hagyományos, de ha erre a pár apróságra odafigyelsz, akkor nem kell aggódnod a fogyókúra alatt sem, ha húslevest szeretnél enni…
Nincs is finomabb az igazi házi húslevesnél, de mitől lesz diétás?
Szinte ugyanúgy kell elkészíteni, mint a hagyományos húslevest, azzal a különbséggel, hogy…
- nem teszel bele burgonyát (lehet, hogy eddig sem tettél, de vannak helyek ahol szoktak belefőzni krumplit a húslevesbe)
- nem teszel bele tésztát (cérnametélt, csiga, eperlevél, stb…)
- nem teszel bele nátrium-glutamátos ételízesítőt
És most jöjjön a magyarázat:
Azért ne tegyél bele burgonyát, mert az szénhidrátban gazdag és a tartós fogyúkúra alapja a szénhidrátcsökkentett főzés és ételek fogyasztása. Mostanában burgonya helyett sokan zellert használnak és nem csak ízesítéshez. Próbáld ki Te is!
Tésztát is pont ezért ne főzzél bele vagy mellé. Ha mégis szeretnél tésztát, akkor szénhidrátcsökkentett tésztát vegyél és azt használd, például Norbi Update tésztákat.
A nátrium-glutamátról pedig bővebben beszélnék, mert erről még nagyon-nagyon sokan nem tudnak. Létezik ez az ízfokozó, amit nátrium-glutamátnak hívnak és ami állítólag egy idegméreg. Ezt azért használják a gyártók az ételízesítőkbe, fűszerkeverékekbe, zacskós levesekbe, stb mert olcsó és így gazdaságosabb az előállítás. Jó mi? !
Ez a kis “cukiság” és még hozzá hasonló aromák, tartósítószerek és egyebek már olyan mennyiségben kerülnek be a szervezetünkbe, hogy a testünk nem tud velük mit kezdeni ezért különféle betegségek alakulhatnak ki, hízáshoz vezet, fáradékonysághoz és még sorolhatnám…
Szerencsére már egyre több gyártó készít olyan ételízesítőket és fűszerkeverékeket amibe nem használnak nátrium glutamátot és egyéb káros anyagokat. Ezt fel is tüntetik a csomagoláson.
Tehát, ha már erre odafigyelsz és többé nem használsz ilyen ételízesítőket, már ezzel is tettél egy lépést az egészségesebb életmód felé.
És még annyi, hogy a levesek, köztük a húsleves fogyasztása, azért jó a fogyókúra alatt, mert hozzájárul a folyadékfogyasztáshoz és a benne főtt zöldségek pedig a vitamin, ásványianyag és rostbevitelhez.
Jó főzést kívánok!
Üdv:
Dósa Nikoletta
Méregtelenítő, lúgosító kávéval is hozzájárulhatsz a fogyókúrád sikeréhez!
Kattints ide!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: